Turvallisesti kotona taas! 

Eilen kotiuduttiin siis Korfulta, suoraan juhannuksen viettoon. Olen tällä hetkellä aivan silmät ristissä, kun en saanut lentoa edeltävänä yönä unta ja viime yö meni juhannusjuhlinnan merkeissä...

Matka oli ihana. Korfu oli hyvin kaunis saari, vehreä ja vuoristoinen. Kauniit rannat, kirkkaat vedet ja upeat säät. Yhtään edes hiukan pilvistä päivää ei nähty, saatikaan sateita. Lämpötilat olivat varmasti päälle 30 asteessa, tiesi ilman mittariakin pelkästä hien määrästä!



Ensimmäisellä viikolla riitelimme paljon, jatkuvasti. Toista viikkoa lähestyttäessä jotenkin pehmenimme molemmat, tai ehkä stressi helpotti, mutta emme enää juurikaan riidelleet. Pystyimme jopa puhumaan ongelmistamme kuin aikuiset ja vakavastikin. Välillämme on hyvin paljon kiintymystä ja lämpöä, mutta luulenpa että pohdimme molemmat nyt, että onko meillä vielä kipinää tai sähköä.

Ruoka ei tuottanut matkalla ongelmia, päinvastoin. Kreikkalainen keittiö on ihana. Kokeilin rohkeasti kaikkea, eikä iltaisin ravintoloissa istuminen ollut lainkaan epämiellyttävää. Join viiniä, siideriä ja sillon tällöin oluttakin. Maistelin muun muassa mussakaa useana iltana, kalaa, erilaisia lihoja, sekä paikallisia ruokia, kuten pastitsadaa ja briamia. Söin myös paljon herkkuja: jäätelöä, keksejä..
En kuitenkaan onnistunut ilmeisesti nostamaan painoa matkan aikana. Aamupalat ja lounaat olivat hieman köykäisempiä ja vaikeampia toteuttaa. Mielestäni selvisin kuitenkin edelliseen verrattuna loistavasti.

Juhannuksena olen jatkanut reippaasti samaan malliin: paras ystäväni on ollut kylässä eilisestä ja olemme syöneet ja juoneet hyvällä omalla tunnolla :) Tai ainakin minä olen yrittänyt pitää omantuntoni puhtaana... Meillä on ollut karkkia, suklaata, mustikkaleivoksia, lämpimiä voileipiä, patonkia yms. Tänään en ole tehnyt mitään muuta kuin maannut ja syönyt. Ahdistus on lähellä, mutta toistaiseksi aisoissa.

En ehkä jaksa nyt tällä erää kirjoittaa pidempään, sillä kirjaimet vain vilisevät väsyneissä silmissäni: jatkan siis vaikka huomenna pirteämpänä.