Huomenna se koittaa: pääsykoepäivä. Jännittää jo aika paljon. Olen nukkunut todella huonosti pari edellistä yötä, eikä viime yö ollut yhtään helpompi. Onneksi tiedän, että huomisen jälkeen ei enää tarvitse huolehtia. Kaikki mahdollinen on jo tehty ja voi keskittyä lomailuun.

Inhottavaa, kun tänä viikonloppuna olisi ollut niin paljon juhlanaiheita: valmistujaisia, töiden loppuminen, loman alkaminen ja koulupaikan saaminen, mutta en uskaltanut huomisen takia juhlia vielä mitään. Täytyy kai juhlistaa sitten kaikkea tätä kerralla :)

Olisi paljon vielä tehtävää meidän Korfun matkaamme varten. Pitäisi ottaa matkavakuutus, hankkia aurinkorasvat, pyyhkeet, tarkistaa liput ja kyydit kentälle, pakata, pestä pyykkiä yms. En osaa vielä yhtään kuvitella, että alle viikon päästä makaan jo rannalla ja uin lämpimässä meressä ja kaikki kokeet ja stressi on ohi. Ahh. No ehkä hieman hermoilen pääsykoetuloksia (jotka tulevat päivää ennen kun palaamme), mutta ainakaan asialle ei siellä enää voi mitään. Toivottavasti myös syöminen sujuu Kreikassa, eikä pilaa matkaamme ja kiristä välejä. 




Kohta pitäisi alkaa taas lukemaan, joten katselen tietokoneelta kuvia Korfusta, pitääkseni motivaatiota yllä :) L nukkuu vielä, niinkuin aina viikonloppuisin. Minä herään aikaisin ja keittelen puurot ja kahvit ja L nousee yleensä vasta pari tuntia myöhemmin. Jotenkin nämä viikonloppuaamut ovat minulle tärkeitä, oman rauhan kannalta. Nautin siitä että saan syödä kiireettä aamupalan ja ihan yksin. Olen sitten täysin hereillä ja sosiaalisessa tilassa kun L herää. (Selvyydeksi vielä: L on siis avomieheni) 

Eilen tein ruoaksi täytettyjä kesäkurpitsoja, my all time favorite. Ne ovat aina yhtä hyviä, vaikka reseptiä muuntelisikin. Tässä kuva ja ohje:



 Täytetyt kesäkurpitsat:

2 kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
3 tomaattia (tai murskaa)
3 valkosipulin kynttä 

paprikajauhetta
yrttisuolaa
meiramia
oreganoa
mustapippuria

pinnalle: yrttituorejuustoa, 1-2 tomaattia

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa, myös kanta kannattaa leikata irti. Kaavi sisus ulos lusikalla. Itketä kesäkurpitsojen puoliskot ripottelemalla suolaa puoliskoille ja anna olla n. 20min. Paista jauheliha, kesäkurpitsojen sisus, hienonnetut valkosipulin kynnet ja mausteet. Lisää pilkotut tomaatit tai tomaattimurska. Pyyhi kesäkurpitsoiden pinnasta niistä irronnut neste ja asettele ne vuokaan. Täytä puoliskot jauhelihaseoksella, viipaloi päälle tomaattia ja levitä tuorejuustoa pinnalle.
Uuniin, 200-asteeseen, n. 25min.

Täytettä jää usein yli (ja sitä voi tarkoituksellakin tehdä enemmän, itse käytin 700g jauhelihaa), se kannattaa säästää ja siitä saa herkullisen kastikkeen esim. seuraavaksi päiväksi pastan tai perunoiden kanssa. 

Kauniita nämä kesäkurpitsat eivät ole, mutta herkullisia. Myös ilmeisesti miehiseenkin makuun, sillä avomieheni rakastaa näitä!